Herrängens skola i Älvsjö

När beslut togs om renovering och tillbyggnad av Herrängens skola i Älvsjö var alla parter överens om att logistiken kommer att bli helt avgörande för projektets genomförande.

Beläget mitt i ett bostadsområde med skolans/förskolans barn på arbetsplatsen – en utmaning som kräver extremt logistiktänkande men även stort ansvar och hänsyn tagen till barnen och omgivningen i övrigt.

 

Till bygget levereras cirka 4.000 m2 glasullsisolering vilket är normalt till en medelstor byggarbetsplats. En traditionell vägg- och takkonstruktion med olika isoleringsprodukter - men där slutar likheten med en ”normal” byggarbetsplats. En förskola/skola i drift är nog en av de största utmaningar som en entreprenör kan stöta på.Här följer vad de inblandade parterna upplevde:Göran ”Lillebror” Frank, Platschef, Bygg & Infrastruktur Stockholm AB:

– På söndagarna ringde jag runt för att kontrollera att alla inblandade var förberedda. Måndag morgon 06.30 kom leveranserna som sen snabbt lyftes på plats innan skolbarnen kom till en ny skolvecka. En teleskoplastare (teleporter) var enda chansen för att få in leveranserna till byggarbetsplatsen. Isoleringen lyftes 24 meter rakt in till plan 2 och 3 som var öppna. Mobilkranen fanns bara på plats när varuleveranserna kom för varje kvadratmeter arbetsyta var viktig.

Michael Flood, säljare, 100% Proffs i Bandhagen:

– Valet föll på ISOVER då deras högkomprimerade glasullsprodukter tog minst plats både vid transport och lagring på arbetsplatsen. Detta var helt avgörande på de små ytor som fanns för uppställning. Enkelt uttryckt behövde ISOVER enbart en lastbil vid leverans när de andra hade behövt två lastbilar.

Ola Wahlström, leveransansvarig, ISOVER:

– Första leveransen fick lite ”barnsjukdomar” som vi alla lärde oss mycket av. Beställningarna kom från Michael på 100% Proffs i Bandhagen men vi hade direktkontakt med entreprenören då det var korta ledtider och logistiken hela tiden stod i centrum. Allt flöt sedan på bra och jag höll ständig kontakt med Göran och säkrade tidplanen.Clas ”Classe” Sjöberg, distriktschef, ISOVER:

– Ett utmanande isolerprojekt där direktkontakten mellan vår Kundservice och entreprenör var viktig för slutkunden. Komprimeringen av våra glasullsprodukter var i upphandlingsskedet en nyckelfråga för att arbetet på byggarbetsplatsen skulle fungera.

Att notera:

Takisolering kan inte komprimeras då skivorna är för hårda, men ISOVERs glasullsbaserade takprodukter är 30-40 procent lättare än andra isolermaterial, vilket är en stor fördel inte minst ergonomiskt, för de som arbetar på taket. De flesta av våra takprodukter levereras som PlusPac, vilket innebär att även pallen är av glasull, dvs takisolering, så det finns ingen fysisk pall som behöver transporteras bort från taket. En smart lösning!

Adress:

Konvaljestigen 15, 125 55 Älvsjö

September 2016