Mats Björs tar över som ny vd för Swedisol

Den 1 april tillträder Mats Björs som vd för Swedisol, branschföreningen för Sveriges mineralullsproducenter. Mats Björs som tidigare varit vd på VVS Företagen och Byggherrarna tar över efter Conny Petterson som går i pension efter 5 år som vd för Swedisol.

– Swedisol representerar Sveriges mineralullsproducenter och har en viktig roll i byggbranschen. Jag ser fram emot att få leda arbetet för att få mer energieffektiva, säkra och hållbara byggnader, säger Mats Björs, tillträdande vd för branschorganisationen Swedisol.

Mats har tidigare varit vd för VVS Företagen, Byggherrarna och Betongvaruindustrin. Mats kommer senast från egen konsultverksamhet med inriktning på ledarskapsutveckling. Han är civilingenjör och har lång erfarenhet av att leda branschorganisationer inom byggsektorn.

– Mats gedigna erfarenhet från olika delar av byggbranschen och hans vana att leda branschorganisationer kommer att bli en stor tillgång för våra medlemmar och branschen i stort,säger Jonas Zacharoff, ordförande på Swedisol.

Mats Björs tillträder som vd den 1 april.

Swedisol är branschorganisationen för Sveriges mineralullsproducenter. Medlemmar i Swedisol är Isover, Paroc,Rockwool och Ecophon.


För mer information, kontakta:

Mats Björs, tillträdande vd Swedisol, 070-887 43 57
mats.bjors@swedisol.se

Jonas Zacharoff, styrelseordförande Swedisol, 070-529 29 39
jonas.zacharoff@rockwool.com